narrow default width wide

Breadcrumbs

6 січня 2019 року Божого. Неділя перед Різдвом Христовим, святих отців

 

“бо я подорожній перед Тобою і захожий, як і всі батьки мої.” (Пс.38, 13)

 

Ці слова Пророка Давида, актуальні сьогодні, у Неділю перед Різдвом Христовим, коли Церква Христова вшановує Святих Отців. Вони нагадують нам про швидкоплинність людського життя.

Сказана Давидом правда пригадує кожному з нас, що один за одним відходить у вічність рік за роком: одне покоління змінюється іншим, умирає одне життя, роблячи місце іншому.

Скільки вже на землі проживало таких народів, пам’ять про яких час стер із лиця землі, а імена багатьох тих народів навіть не збереглися в пам’яті людства. Так все проходить, все змінюється на землі. Зникають слава, багатства, велич, все руйнується, змінюється, і ніяка сила не може їх зупинити.

Був час, коли на землі проживали наші предки, але вони відійшли. Промине ще небагато часу й не стане нас із вами. На ній вже будуть проживати інші люди. Така доля кожного людського життя. На землі немає нічого вічного. Вічним є тільки один Бог, Який не має ні початку, ні кінця.

Сьогодні, після прожитого певного відрізку часу, який так швидко проминув, ми знову стали на поріг Нового Року. А це дає нам добру нагоду підбити підсумки пройденого, зробити відповідні підрахунки, щоб побачити свій духовний стан і своє відношення до Бога і вічності. Пам’ятаймо, що все маємо від Бога і перед Ним ми повинні дати відповідь за прожите життя.

Дуже часто ми є великими боржниками перед Богом, дуже часто переступаємо Його Святі Заповіді, більше думаємо про земне, як про Небесне. Часто недооцінюємо Божих дарів, легкодушно їх розтрачуємо. Тому сьогоднішній день ставить перед нами багато запитань, а, найперше, повчає нас цінувати кожен час, даний Господом на землі. Думаймо про спасіння.

От перед нами Новий рік, цей час, це немовби наступна сторінка великої книги нашого життя. Вона є ще чистою та незаплямованою. Це рік нових сподівань і різних планів, бо інакше не буде цікавим наше життя. Кожний рік є характерний по-своєму, що ставить перед нами нові цілі.

Незаперечною правдою є одне: проминають роки, а з ними і наше життя. Якщо все так швидко проминає, то людина повинна ставити собі запитання: “А що далі? Що буде зі мною, де опиниться моя душа після смерті?” Це актуальні запитання, на які ми повинні дати відповідь.

Коли людина знаходиться у клопотах життєвих, все інше відкладає в сторону, відкладає на пізніше, але при цьому забуває про основне, а, власне, про те, що дні життя кожного з нас є порахованими Господом Богом. Не знаємо ні дня, ні години, коли Господь покличе нас дати звіт за прожите життя.

Тож, дорогі у Христі, не забуваймо, що ми є подорожніми та гостями в цьому світі, як і наші предки, а тому повинні належно приготуватися до майбутнього життя. Чи ж готові ми сьогодні до цього?

Ми не знаємо, коли настане цей час, тому готуймося зустріти цю важливу хвилю із запаленим світильником віри у Господа Бога і синівською любов’ю до Нього та віримо, що Господь не залишить нас на цій нелегкій дорозі, але буде допомагати нам долати всі труднощі, щоб увійти до Свого Небесного Царства.

 

Яндекс.Метрика